Camping

Cultuur

Toscane barst van de cultuur!
In de directe omgeving van de camping is veel moois te zien, bijna te veel om op te noemen.
Zie daarom hieronder onze favorieten op een rij!
 

Lucca

In deze stad hangt een gemoedelijke sfeer. Het is een bezoek meer dan waard! De stad is omheind door een 12 meter-hoge Middeleeuwse stadsmuur en heeft toegang via één van de zeven gigantische stadspoorten. Er zijn vele mooie kerken en gezellige pleinen. Piazza Anfiteatro is een bijzonder ovaal plein en heeft zijn naam te danken aan het feit dat het daadwerkelijk bovenop het bestaande Romeinse amfitheater gebouwd is! Torre Guinigi heeft boven op de toren meerdere eikenbomen staan! San Frediano Basiliek is bijzonder door haar prachtige mozaïeken facade in bladgoud en de vele kapellen die in de 15e eeuw zijn bijgevoegd voor de adel, en overdadig versierd met schilderijen. De stadsmuur is 4,8 km lang en leent zich uitstekend om overheen te fietsen! Tip: huur een fiets voor € 3,00 p.u. en zie de stad vanuit een heel ander perspectief, met voor de kids een pitstop bij de speeltuin of de gelateria! 

Barga

De kathedraal ligt bovenin het oude centrum. Vanaf het kerkplein geniet je van de prachtige bergketen van de Alpi Apuane! 
’s Zomers is Barga een levendige stad met haar vele dorpsfeesten zoals de Festa delle Piazzette en het Barga Jazz Festival. 
Elke zaterdag is er een lokale markt en elke 2e zondag van de maand is er een kunstmarkt. 

Pisa

De Toren van Pisa is de vrijstaande klokkentoren (campanile) bij de kathedraal van Pisa (Duomo di Pisa). De toren is één van de onderdelen van de Piazza dei Miracoli. Bouwmeesters waren Guglielmo en Bonanno Pisano. De 55,85 meter hoge toren staat zo’n 4 meter uit het lood. Onder andere door de scheefstand van de toren trekt de toren veel toeristische bezoekers. 
De scheve toren is ideaal om op een gekke manier op de foto te zetten. Vanaf 8 jaar mag je de toren ook beklimmen; ervaar de scheefstand zowel tijdens de klim als van bovenop de toren!

Florence

Deze wereldberoemde cultuur stad staat boordevol Middeleeuwse gebouwen, heeft indrukwekkende fresco’s, magnifieke schilderijen en levensechte beelden.
Kunstliefhebbers kunnen uren vermaak vinden in de Uffizzi. De grote Duomo is indrukwekkend, evenals een klim in haar koepel! Een echte aanrader! Na de dom loop je via de Palazzo Nuovo en de gallerij van de Uffizi naar de Ponte Vecchio! Vanaf Piazza Michelangelo heb je een prachtig uitzicht over de stad en de rivier de Arno. 

Pietrasanta

Een gezellig kunstenaars stadje, boordevol…. Kunst!

Stranden van de Versilia kust:

Viareggio, Darsena, Camaiore, Forte dei Marmi, Marina di Vecchiano
De kuststrook is een breed zandstrand, grotendeels met ligbedden en parasols voor de verhuur. In Viareggio ligt de lange promenade: een boulevard vol vertier en vermaak, vooral in de avond als de Italianen nog een ronde gaan flaneren. Bij de haven is er veel te beleven; bewonder de grote dure jachten, de vissersbootjes die terug komen na een dag varen en geniet van een lekker gefrituurde visschotel bij één van de kleine visbootjes aan het begin van de pier. 
Vrije stranden zijn te vinden bij Darsena en Marina di Vecchiano. 
Indien je echt een dag wilt chillen in een romantische baai, dan raden wij de baai bij Castiglioncello aan (1,40 uur rijafstand).
 

Montecarlo en wijngebied

Een keurig dorp waarvan elke straat je naar een panoramisch uitzicht leidt! 
Zeer goede trattoria’s voor een uitgebreide Italiaanse lunch is aan te raden. Evenals een wijnproeverij in één van de vele wijnhuizen in de omliggende heuvels.
Tenuta del Buonamico is ons vaste adres voor heerlijke wijnen, zowel wit, rood als de prosecco! Cin Cin!

Strada dell' olio e del vino

Een mooie, lange weg die door het glooiende heuvellandschap ten noorden van Lucca slingers, langs cipressen en wijnranken en langs Luchese villa’s en olijfboomgaarden. 
De Chianti in het klein! Wij raden aan om bij Marlia, richting Matraia en Valgiano te rijden, en dan langzaam aan naar beneden richting Montecarlo. 

Ponte di Diavolo bij Borgo a Mozzano

Een fotostop bij de Duivelsbrug uit de 16e eeuw, prachtige rondbogen met een interessante historie. Of is het toch een mythe?

Grotta del Vento

Een absolute aanrader die een bezoekje verdient in het berggebied van de Garfagnana is de Grote del Vento, een van de mooiste grotten van Europa. De weg hiernaartoe is ook zeker de moeite waard. Op weg naar de grotten kom je namelijk langs het Eremo di Calomini, een oud klooster dat uit de bergwand gehouwen is. Trattoria tip: Trattoria dell’ Eremita (300 meter voorbij het klooster).

Lago di Vagli

Eveneens in de Garfagnana vallei ligt het meer Lago di Vagli; een mooi meer met een grote suspension brug en een eilandje in het midden. Op de bodem van het meer ligt het ‘Paese Fantasma’, ook wel spookdorp genomen. In de vijftiger jaren is hier een dijk dam gebouwd. De bewoners moesten hun huizen verlaten omdat het dorp opgeslokt is door het meer. Je kan het dorp niet zien liggen, alleen de klokkentoren steekt nog boven het water uit. Eens in de tien jaar wordt het meer leeggepompt voor onderhoud. Het is dan open voor bezoek, heel bijzonder! In 2022 is het weer zover!

Fortezza di Verrucole

Een prachtig fort bovenop een berg, vanwaar je prachtige vergezichten hebt over de gehele Garfagnana vallei! In de zomermaanden worden het fort in Middeleeuwse sferen gezet en kunnen jonge ridders hun lol op met zwaardvechten, katapult schieten en zich verkleden als ridder, etc. Het fort behoort tot het UNESCO wereld erfgoed.

Wie Zijn Wij

Ciao! Mijn naam is Marjolijn van Kooten en sinds 14 jaar beheer ik twee campings in Italië! Sinds een paar jaar heb ik Tipi Tent Italy in het leven geroepen: een verscheidenheid aan mooie glamping-tenten op beide campings. We verwelkomen je graag in Toscane en Umbrië!

www.tipitentitaly.com www.campinglunadelmonte.nl www.campingpiandamora.nl

Reserveren

Boek nu direct via ons On-line Booking System!

Het is heel eenvoudig:
Selecteer de gewenste reisdata in 2023 en voeg uw reisgezelschap toe. De reissom is direct zichtbaar. Maak nu een keuze uit een type kampeerplaats en voeg de opties toe. Uw aanvraag wordt zsm omgezet in een definitieve boeking.

Welkom in bella Italia!

Note: Seizoen 2023 zijn wij geopend van 15 mei tot 15 september.

Adres

Via Del Crocifisso 1
Localita da Mora
55025
Coreglia Antelminelli (Lucca)
Tuscany
Italy
GPS
10,530374
44,067483