Camping

Activiteiten

HIKING

Je kan prachtige wandelingen maken in de Alpi Apuane en het natuurgebied van Orrido di Botri.
De avontuurlijke wandeling door de kloof in het Orrido di Botri natuurreservaat is een ware must! Hier wandel je zelf de canyon in en houd er rekening mee dat je voeten nat gaan worden. Het is een prachtige setting die hele mooie vakantiefoto’s oplevert!
Met jonge kinderen is de rondwandeling om de top van een berg heen erg leuk. Startpunt is bij de berghut: Rifugio Casentini. 
In de Alpi Apuane kan je naar de Rifugio Rossi wandelen, prachtig gelegen boven de boomgrens, met werkelijk adembenemende uitzichten! De rifugio is geopend voor lunch en heeft lekkere taartjes om de kids wellicht te stimuleren naar de bergkam iets hogerop gelegen: vanaf hier heb je zeezicht!
De bekende rondwandeling langs de Monte Forato is ook een aanrader. Prachtig uitzicht door de natuurlijke rondboog heen!

E-MOUNTAINBIKING

Op de camping kan je E-mtb’s huren! Onder de enthousiaste begeleiding van Matteo fiets je het omliggende berglandschap door zonder al te veel inspanning. Je wordt beloond met prachtige vergezichten en een lekkere lunch onderweg! Huur is mogelijk vanaf circa 8 jaar. Matteo heeft 10 gloednieuwe E-mtb’s klaar staan. Nieuw: vanwege grote aanvraag zijn er nu ook 2 kinder mtb’s beschikbaar! Vraag naar korting voor gezinnen!

CANYONINGEN

In het Canyon Park in Bagni di Lucca is een bijzonder mooie kloof met kristalhelder water! Hier kan je suppen, ziplinen, canyoningen, raften en sup yoga. 
In Parco Levigliese bieden ze een avontuurlijke canyoning route van circa 1,5 uur, goed geschikt voor kids van 9-12 jaar. Hier kan je abseilend de waterval af, glijdend, springend, etc. 
Tevens is er een klimwand en een canyoning route voor jonge kinderen van 1 uur. 
Met het Toscana Adventure Team kan je met enthousiaste, jonge begeleiders mee de rivier de Ania afdalen in een wetsuit: Torrentismo wordt het in Italië genoemd. Het is een ware sport en zeker een avontuur. Aanrader voor stoere tieners!

RAFTING

Raften kan op een zijrivier van de Serchio, op de rivier de Lima, nabij Bagni di Lucca.
Rafting H20 biedt deze mogelijkheid, evenals Rockonda.
Afhankelijk van de hoeveelheid water in de hoger gelegen bergen wordt de intensiviteit van de vaartocht per raft bepaald.

HORSE RIDING

Voor paarden liefhebbers kan je terecht bij Lucca Horse Riding. Vanaf de manage net ten noord westen van Lucca trek je zo het prachtig glooiende heuvellandschap in!

KLIMBOS

In de Garfagnana vallei ligt Parco Buffardello. Hier zijn een aantal klimparcoursen uitgezet tussen de hoge bomen. 
Voor jonge kinderen tot 1.40 meter is er een klein parcours laag bij de grond. 
Ten noorden van Lucca ligt een ander adventure park bovenop de berg Pizzorne.

ZWEMMEN EN GLIJDEN ONDER HET ACQUADUCT in CASTELVECCHIO DI PASCOLI

Gegarandeerd voor een heerlijke middag puur vermaak met de kinderen! 
Op een half uurtje rijafstand van de camping loopt een acquadotto over de rivier de Serchio, ter hoogte van het station van Castelvecchio di Pascoli.
Parkeer bij het station en loop het voetgangerspaadje naar beneden, richting de rivier. Hier is een klein strandje. Vanonder het aquaduct kan je perfect naar beneden glijden. 
Het leukste is op een luchtbed! Er zijn grote rotsen waar de kids overheen kunnen klauteren en ook kleine visjes om te vangen. Puur natuur en een heerlijke plek voor iedereen!

Wie Zijn Wij

Ciao! Mijn naam is Marjolijn van Kooten en sinds 14 jaar beheer ik twee campings in Italië! Sinds een paar jaar heb ik Tipi Tent Italy in het leven geroepen: een verscheidenheid aan mooie glamping-tenten op beide campings. We verwelkomen je graag in Toscane en Umbrië!

www.tipitentitaly.com www.campinglunadelmonte.nl www.campingpiandamora.nl

Reserveren

Boek nu direct via ons On-line Booking System!

Het is heel eenvoudig:
Selecteer de gewenste reisdata en voeg uw reisgezelschap toe. De reissom is direct zichtbaar. Maak nu een keuze uit een type kampeerplaats en voeg de opties toe. Uw aanvraag wordt zsm omgezet in een definitieve boeking.

Welkom in bella Italia!

Note: Seizoen 2023 zijn wij geopend van 15 mei tot 15 september.

Adres

Via Del Crocifisso 1
Localita da Mora
55025
Coreglia Antelminelli (Lucca)
Tuscany
Italy
GPS
10,530374
44,067483