Camping

Coreglia Antelminelli

Coreglia Antelminelli

Pian d’Amora ligt aan de rand van het pittoreske bergdorpje Coreglia Antelminelli, op 30 km ten noorden van Lucca.
Het dorp was vroeger voorheen volledig omheind door een stadsmuur en kent momenteel nog steeds 3 toegangspoorten naar het oude centrum.
Coreglia is betitelt als “één van de mooiste dorpen van Italie!” 
 
Struin door de smalle straatjes, geniet van de vergezichten die af en toe opduiken en drink een espresso in één van de barretjes.
De inwoners zijn zeer vriendelijk en heten je van harte welkom! Men komt bijeen in één van de barretjes, restaurants of op een pleintje, bij de slager of bij de botega.
Verder zijn er 4 kerkjes en 2 kappers, een farmacie, een bank en een tabaccheria. 
Met haar 1000 inwoners is het gelukt tien jaar geleden een mooie nieuwe basisschool te bouwen waar circa 100 leerlingen onderwijs krijgen. 
Vraag in de receptie een plattegrondje om de mooiste plekjes in het dorp te zien tijdens een heerlijke avondwandeling!
 
Vanaf de camping zijn meerdere wandelpaden uitgezet, van een kort wandelingetje naar de waterval tot een 2 uur durende rondwandeling door het bos.
De E-mtbike verhuur op de cmaping bied je de mogelijkheid om de directe omgeving op de fiets te ontdekken.
 
Barga is een stadje iets verderop gelegen, en zeker een bezoek waard! Een avondwandeling door het oude centrum is een aanrader, opgevolgd door een diner in één van de vele zeer goede trattoria’s aldaar! Bijvoorbeeld; l’ Osteria, Altana, Scacciagguai, etc. 

Wie Zijn Wij

Ciao! Mijn naam is Marjolijn van Kooten en sinds 14 jaar beheer ik twee campings in Italië! Sinds een paar jaar heb ik Tipi Tent Italy in het leven geroepen: een verscheidenheid aan mooie glamping-tenten op beide campings. We verwelkomen je graag in Toscane en Umbrië!

www.tipitentitaly.com www.campinglunadelmonte.nl www.campingpiandamora.nl

Reserveren

Boek nu direct via ons on-line booking system!


Het is heel eenvoudig:
Selecteer de reisdata in 2023 en voeg uw reisgezelschap toe. De reissom is direct zichtbaar. Maak nu een keuze uit een type kampeerplaats en voeg de opties toe. Uw aanvraag wordt zsm omgezet in een definitieve boeking.

Welkom in bella Italia!


Note: Seizoen 2023 zijn wij geopend van 15 mei tot 15 september.

Adres

Via Del Crocifisso 1
Localita da Mora
55025
Coreglia Antelminelli (Lucca)
Tuscany
Italy
GPS
10,530374
44,067483